Henk Smit

“Plezier en samen leren ondersteunen het leerproces”

Het boeiende aan de energiemarkt is dat de markt continu in ontwikkeling is. Dat is begonnen met de liberalisering van energiemarkt. Sindsdien volgen de veranderingen elkaar snel op. Ontwikkelingen als het centraliseren van systemen van netbeheerders, waaronder het centraal aansluitingenregister, meetdataregister en het systeem voor het toewijzen en verrekenen van energie tussen marktpartijen. Maar ook bij netbeheerders, zoals een ruilverkaveling tussen twee netbeheerders en de afsplitsing van meetverantwoordelijkheid van netbeheerders naar zelfstandige bedrijven. Aan deze ontwikkelingen heb ik als procesconsultant mee mogen werken en veel kennis opgedaan. 

 

Sinds 2001 heb ik vanuit mijn consultancywerk opleidingen gegeven. Daarnaast heb ik diverse opleidingen ontwikkeld voor grote groepen medewerkers. Zo heb ik samen met Joost voor 200 medewerkers een opleiding ontwikkeld over meetdataprocessen. Bij de implementatie van de centrale systemen van de netbeheerders heb ik samen met Danielle opleidingen ontwikkeld en ook gegeven aan meer dan 600 medewerkers voor het centrale systeem voor allocatie, reconciliatie en meetdata (C-ARM). Naast deze opleidingen bij de netbeheerders heb ik ook voor meetbedrijven, leveranciers en facilitair netbeheerders algemene opleidingen verzorgd over facilitering van de energiemarkt en het allocatie- en reconciliatieproces.

 

Bij het ontwikkelen en geven van een opleiding zijn de fun factor en het samen leren voor mij belangrijke elementen. Dat helpt namelijk bij het onthouden van de kennis. Ik werk graag met leuke voorbeelden, anekdotes, praktische opdrachten en spelvormen. Samen leren is leuker. Ook bij onze e-learnings hebben we hier aandacht voor.